Blazno resno o kroni, koroni in pustnih krofih.

Na poti iz službe sem resno razmišljala, kaj bo jutri za kosilo, in da bom danes, pa naj se ne vem kaj zgodi, pojedla še en taprav cukrast in masten krof z ogromno marmelade (seveda v upanju, da me ne bo razočaral!).

Tako je moja prazna glava v obliki krofa prišla v trgovino.

Moja trgovina je pač moja. Z večino prodajalcev se poznam in imamo zelo dober, prijateljski odnos. Na hitro sem se odločila, da bomo na pepelnično sredo jedli sirove raviole ter solato. Pot me je nato zanesla na oddelek moke, kjer je prodajalec polnil prazne police z moko. Nakar se obrnem in njegova sodelavka polni suhi kvas, pecilni prašek, nekaj trenutkov zatem pripelje tretja sodelavka še voziček z olji. Vsi pridni polnijo izropane police. Z vsemi tremi malo poklepetam in pošalim. Nato se mi pogled ustavi na paru, ki poriva nakupovalni voziček napolnjen s testeninami, moko, sladkorjem in konzervami. Zaskrbljeno pogledam kilogram moke v mojih rokih in na glas razmišljam, da imamo kilo moke za en mesec, če seveda kaj pečemo. Nekje v ozadju pa sem premlevala koliko testenin, polente in pšeničnega zdroba imamo še doma…

Ok. Pa začnimo na začetku. Korona virus. Bla bla, tu in tam, v službi, pri kavi, na avtobusu, po radiu pač vsi vse vemo. Očitno je en bogi netopir prinesel neki iz jame, tko kot je ebola dremala v jami in kakor je na tržnici na Kitajskem na krilih slave priletela ptičja gripa, tako nekaj let kasneje prihaja med nas nova groza imenovana korona virus (ali kakorkoli že pač). Seveda je panika. Vedno je panika. Tako kot je panika, ko imamo trgovine dva dni zaprte zaradi praznika, tako kot bo panika, ko nam bodo ameriška letala spet sipala nevemkajžepač na glavo. Panika.

In paniko je že čutit povsod. Ljudje si polnejo shrambe s količinami, ki vprašanje kdaj jih bodo, če jih bodo pojedli. Seveda imamo vsi zaloge, kilo cukra, paket riža, šteka mleka, ampak količine, ki gredo dejansko v višave?!

Zavedanje, da je nekje neka problematika, ki se nam počasi približuje, je zdrava. Osveščenost o preventivnih okrepih, je zdrava. Panika, ki je vedno hujša pa ni zdrava.

Vredno je razmisliti, preden izropamo vse zaloge v trgovinah, kdaj in če sploh bomo to porabili.

Seveda pa danes si ne pozabite nadenit krono in uživat v norčavih pustnih norčijah in krofih.

🎭 Emanuela 🎭

Preberi tudi: 13 mitov o korona virusu

One thought on “Blazno resno o kroni, koroni in pustnih krofih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s