Kuhamo, jemo in uživamo

Vsi kuhamo, vsi jemo, včasih imamo preveč idej, včasih nobene. Prav zato sem že pred časom začela fotografirat ‘kosila’. Za mamo s tremi otroci je to kar izziv, ponavadi ni časa še s telefonom skakati okoli loncev, a vendar mi nekako uspeva ter še nekaj besed zraven napisat.

Ko sem začela blogat, sem imela doma, poleg dojenčice, še petletnico in leto in pol starega sina. Tako da mi ni bilo dolgčas. Sedaj ko sta velikana v vrtcu pa se mi zdi, da imam se manj časa. Dnevi čisto prehitro minevajo.

Za piko na i pa je moja dojenčica začela polivati. Vzrok mleko in mlečni izdelki, ki jih pojem jaz. Zame, ki nisem bila nikoli na dieti je to čisto novo poglavje. Branje dekleracij, nadomeščanje živil in privajanje novim okusom je postal projekt cele družine. Hana je vsem razložila, kateri koruzni kruh mami lahko je ter katero tunino pašteto in nvec li ni pozabila na riževe napitke za mamino kavico. 😂😂😂 Pikina alergija na kravje mleko je izzvenela malo pred njenim prvim rojstnim dnem. Sledilo je blaženo stanje, ko sem lahko jedla vse.

Marca 2018 pa me je tehnica soočila z dejstvom, da s 100 kg res ni zdravo korakati skozi življenje. Nekega jutra sem se zbudila in Mateju rekla: Dovolj je. Ne bom več jedla ogljikovih hidratov. Matej je isti trenutek stopil v mojo LCHF barko in zaplula sva. Plujeva še danes. Otrokom dodajava ogljikove hidrate, sama pa se jim izogibava. Po enem letu LCHF prehrane je Mateju pokazala tehnica – 33 kg, meni pa -25 kg. Počutje in krvni sliki pa odlični.

Seveda moja kuhinja ni popolno, uporabljam bližnjice, veliko improviziram in uživam v kuhinji. Ne kuham vedno zdravo, trudim se kuhat okusno, da vsi z užitkom pojemo.

Kako me najlažje spremljaš?

lajki FB stran

piši na mail

Veselo branje naših podvigov.