Božič, zasmojeni piškoti in srečna družina

Predbožični čas je čas ko se pripravljamo na božič! Na adventnem venčku prižigamo svečke in s tem tudi odštevamo čas do božiča. Odpiramo tudi okenčke na adventnem koledarju. Pečemo piškote in okrasujemo hišo. Izdelujemo voščilnice in jih pravi čas oddamo na pošto.

Pri nas letos nekako ni šlo vse po planu. Adventni koledar je ostal prazen in je bil zgolj okras. Božično žito smo posejali pravi čas in si s tem zagotovili obilno letino prihodnje leto.

Voščilnice smo oddali zadnji trenutek, piškoti so se mi eni za drugimi zasmodili, čeprav jih po istih receptih pripravljam že od otroštva, moj slasten kolač (recept lahko preizkusite tukaj) pa se je prijel pekača. Nekako mi je uspelo pravi čas nakupiti darila in jih celo en večer prej zaviti. No, pod smrekico pa sem jih dala okoli polnoči, ker sem zvečer zaspala skupaj s Piko.

Za smrekico je poskrbel Matej, za lučke pa smo tokrat preiskusili Twinkly lučke!

Z aplikacijo, ki si jo je Matej naložil na telefon, lahko sami izbiramo: hitrost, barvo in efekte. Tako da ima oči precej zabave z odkrivanjem vedno novega izgleda naše smrekice. S svojim pristnim vonjem in barvitostjo nas bo smrekica razveseljevala nekje do srede januarja, ko jo zamenjala dekoracija za Hanin rojstni dan.

Kot je pri nas običaj smo smrekico okrasili včeraj, na božični večer, med postavljanjem jaslic pa sva z Matejem otrokom pripovedovala bistvo božiča. Božiča namreč danes ne bi bilo, če se ne bi nekoč na današnji dan v Betlehemu rodil Jezus. Hana je zjutraj v jasli položila figuro Jezusa. Seveda je to storila po odpiranju daril.

Pri nas nimamo božične večerje, ampak božično kosilo. In to nas lahko pohvalim, kosilo pa nam je uspelo! Svinjska pečenka, skutini knedelčki, jajca v tatarski omaki, cvetača v domači majonezi in motovilec v solati so se pripravili s skupnimi močmi. S prazničnim kolačem in kozarcem vina pa smo zaključili božično kosilo.

Potem ko smo popoldne preživeli z gledanjem risank pa gremo zvečer gledat lučke v Ljubljano. In to z vlakom!

Miren božič, Emanuela

Še več naših dogodivščin najdete tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s