Družinske poletne počitnice 2017

Vračanje v isti kraj ❤ Blace ❤ 

Zgodba se je začela že davno, ko je moj Matej med prvimi v Sloveniji začel s kajtanjem (kiteboarding) in se nadaljuje tudi danes v organizaciji naših dopustov. Prvo skupno leto sva šla na otok Lefkada, sedaj pa že 7 leto v vasico Blace na izliv reke Neretve. Letos z ootrokiza tri tedne, da izkoristim svojo zadnjo porodniško. Tako sem s tremi otroki sedla v avto in se odpeljala 600 km daleč stran na našo destinacijo. Od doma smo štartali malo čez poldne. Nenavadna ura, a najboljša do sedaj. Najstarejša dva sem vzela iz vrtca po kosilu, tako da so vsi trije spali del poti. Na poti smo imeli štiri daljše postanke, skupaj smo potovali dobrih osem ur. A na cilju nas je čakal neprecenljiv pogled na ‘naš zaliv’.

Čas na morju teče drugače

Moj sin je naša budilka. 6:00 je že skoraj pozno. 😝 Najini jutranji sprehodi (punci sta v apartmaju mirno spali) so postali kar nekakšna rutina. Metanje kamenčkov, reševanje ptičkov, hoja po vodi in predajanje jutranjim žarkom so najin čas.

Priznam obupna sem glede ur in reda. 😂 Trudim se, da je kosilo ali vsaj malica do dvanajstih in potem počitek. Enako je z večerjo. Rada vidim, da so otroki najkasneje ob osmih v pižamah in v postelji. No, na morju nam tale večerna ura ne gre najbolje. 😌 Opoldanske se pa držimo. Tako ali tako je sonce premočno in otroki so prepotrebni počitka. Po počitku pa polni energije spet čofotanje.

Po petih dneh dopusta se nam je pridružil še oči, ki bo z nami do konca. Običajno smo hodili na mestno plažo pred hišo, sedaj se popoldan v vetrovnih dneh pridružimo očiju na spotu, kjer se mulčki igrajo v mivki, nabiramo školjke, oči kajta, mami pa tudi uživa. Pred soncem se zaščitimo s sončno kremo Bubchen in uv majčkami.

Kosila skuham v apartmaju, na večerje pa gremo običajno na ‘vas’ (sardela party, pica, školjke in gambere na buzaru, hamburgerji, čevapčiči,…) ali pa kar na terasi.

Roko na srce. Za kakšna morska ustvarjanja nimamo kaj dosti časa. Če ne čofotamo, delamo potičk iz mivke, jemo ali spimo pa barvamo (Magična čuječnost), rišemo, pišemo razglednice, se igramo z avtomobilčki, plešemo in razgrajamo.


Radi se potepamo

Blace so odlično izhodišče za razne izlete, seveda so izleti rezervirani za dneve, ko ni napovedanega vetra. 😜 Mi smo v teh letih obiskali prenekatera letovišča:

– Makarska,

– Ploče,

– Etno Selo, Međugorje, slapovi Kravice Mostar (BIH),

– Neum (BIH)

– plaža Duba

– Dubrovnik,

– polotok Pelješac,

– otok Korčula,

– Budva (Črna gora).

Pred nami je še en teden užitkov. Naj traja čim dlje. Očiju ugodnega vetra, otrokom veselja v očes, mami pa čim več ’tistih5minut’.

Pozdrav iz Blac

SamoMama

8 razmišljanj o “Družinske poletne počitnice 2017

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s