Borovničeva #lchf pita s skuto

Sladice iz borovnic si pri nas vedno dobrodošle. Tokrat sem naredila borovničev pito s skuto, pri kateri sem uporabila mešanico za Keto piškote od Pajs brez obresti. Mešanica je že pripravljena zmes sestavin, ki ji dodamo le maslo in mleko, ter premešamo in razvaljamo. Diši omamno in so tudi piškoti enkratni iz nje.

Borovničeva #lchf pita s skuto

Potrebujemo:

Testo iz samo treh sestavin (mešanica za Keto piškote, maslo in mleko)

Priprava:

Testo pripravimo po navodilih na embalaži. Razvaljamo ga med dvema peki papirjema in obrežemo na velikost pekača za pito. Višek zamesimo in damo na stran.

Testo damo v namaščen pekač in obtežimo (s fižolom) ter damo za 15 minut pečit v ogreto pečico (170°C).

Medtem zmešamo skuto, jajce in eritritol.

Po petnajstih minutah vzamemo testo za pito iz pečice, odstranimo obtežitev ter namažemo s skuto. Po skuti posujemo borovnice.

Testo, ki nam je prej ostalo, ko smo obrezali pito, ponovno razvaljo in izrežemo poljubne vzorce ter jih polagamo na pito. Borovničevo pito s skuto damo ponovno v še vročo pečico in pečemo še 20 minut na isti temperaturi. Pazimo, da se nam ne zasmodi rob.

Meni je najboljša kakšen dan stara, ko se okusi res dobro razvijejo.

Pa dober tek.

Emanuela

Za več idej me spremljaj na instagramu: SM’Emanuela.

Pri #LCHF prehrani mi pomagajo izdelki od Pajs brez obresti (tukaj). Pri naročilu brezgrešnih dobrot uporabite kodo EMANUELA10 in prejeli boste 10% popust na nakup.

2 razmišljanji o “Borovničeva #lchf pita s skuto

Komentiraj