Eno podaljšanje porodniške, prosim

Zgodba o moji mini

Moja punči je že v prenatalni dobi kazala zaostanek v razvoju. Rodila se je v 38 tednu s carskim rezom in s 2690 g. Takoj po porodu je bila štirideset ur pod lučko in kmalu je začela polivati. To ne bi bil tako velik problem, če bi normalno pridobivala na telesni teži, a ni. Iz moje prehrane sem izločila kravje mleko in bila poslana v gastroenterolško ambulanto. Polivanje se je zmanjšalo, a teža je še vedno počasi napredovala.

Pri dobrih štirih mesecih sva začeli z gosto hrano, kar se je poznalo tudi na tehnici. Največji poskok v rasti je doživela na morju. Tri tedne sonca, plavanja, morskega zraka je prineslo 600 g v treh tednih ter zalita lička.

Zakaj podaljšanje?!

Moja punči je krasna. Vedno nasmejana, poskočna in klepetava deklica. Pri svojih enajstih mesecih že želi sama jesti z žlico in rokami, je glasna, vendar se ne kobaca, se ne vsede sama in v sedenju se še vedno kdaj zvrne.

Iz zgoraj naštetih vzrokov sem se obrnila na CSD (Center za socialno delo), kjer mi je gospa rekla samo en stavek, ki me je spodbudil, da sem vložila prošnjo za podaljšanje porodniškega dopust. Rekla mi je: ‘Pri tretjem pa že veste, kako mora biti!’.

Moj otrok je zdrav

Presrečna sem, da je moj otrok zdrav, da ima samo zaostanek v rasti, alergijo na kravje mleko in da fizično ne dohaja vrstnikov.

Srečna sem, da nima pol strani diagnoz.

Prav tako pa sem presrečna, da sva dobili podaljšano porodniško, da se bo izognila obdobju najhujših prehladov v vrtcu, da bova lahko hodili na fizioterapije in da bo dobila priložnost, da se okrepi in morda še kakšen gram pridobi.

Emanuela

4 razmišljanja o “Eno podaljšanje porodniške, prosim

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s