Knjige, pravljice pa to

Knjige in jaz

Od kar pomnim so me privlačile knjige. Doma smo imeli nekaj knjig od Karl Maya, s katerim sem jezdila po prerijah in puščavah, z K.E.Woodwiss pa sem ovohavala Zimsko vrtnico in podoživljala Plamen in cvet, dokler se nisem v srednji šoli vpisala v knjižnico.

Knjižnica je bila moje zatotišče, knjige pa pribežališče. V našem kraju je bila odprta tri dni v tednu in vsakič sem prinesla domov nov kup knjig. Victoria Holt, Daniela Steel in Sidney Sheldon so burili mojo najstniško domišljijo.

Tista študentska leta

V času študija so moje knjige zamenjali zapiski in v nočnih urah sem raje plesala kot brala. Tudi člansko izkaznico od NUKa sem redko uporabila za leposlovje. Le redko sem prebrala kakšno knjigo.

Življenje matere

Sedaj imam spet čas za knjige. 😂 Lažerno branje najbolj prodajanih, najbolj erotičnih in najbolj srhljivih zgodb me umiri in zbistri misli.

In kdaj berem?! Med dojenjem in pa preden zaspim. Ter seveda na morju ;).

Knjižnica in otroki

Moji otroki so v knjižnici domači. Sine si izbere ponavadi kakšne kartonke na temo vozil, hči pa pravljice in risanke 😂, ki pa jih ponavadi ne uspe pogledat. Preteklo leto je z risbami iz prebranih knjig dobila predšolsko bralno značko. 💙

Tudi doma imamo veliko knjig. Že ker so najmlajši otroki v družini se vse knjige in igrače stekajo k nam. In na srečo oba velikana rada gledata in poslušata pravljice.

Naših deset minut

Zvečer, ko je ura za spanje se mini ponavadi zabava z igračkami, medtem ko sta velikana v mojem naročju in beremo pravljico iz knjižnice ali iz domače police. Vsak večer ena pravljica in ena zgodbica iz zbirke 365 pravljic za lahko noč. Naš večer se zaključi z eno ali več 😉 uspavankami.

Knjige so naše bogastvo

Do knjig od nekdaj gojim naklonjenost. Sicer jih ne kupujem, izjema so otroške knjige, zato pa raje hodim v knjižnico in si izberem kar mi je všeč in brez slabe vesti vrnem kar mi ni. Včasih si sposodim tudi kakšen priročnik (šivanje, ustvarjanje,…) ali kuharsko knjigo

Če me vprašate kaj berem… 😂😂😂

Najbolj prodajane knjige, Best sellerje 😂 in bolj malo resnično umetniških ter literarno dovršenih knjig.

Zakaj?!

Ker mi je knjiga sprostitev, ker je zame dobra knjiga tista, ki me ne obremeni, ampak sprosti.

Kaj pa vi radi berete?!

SamoMama

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s