Nataša: DOM BREZ TOKSINOV S POMOČJO DOTERRE

DETERGENT ZA PRANJE PERILA ONGUARD IN BOMBAŽNE KROGLICE ZA SUŠILNI STROJ

Doterrin detergent za pranje perila uporabljam že kar nekaj časa. V njem je 10ml olja Onguard. Je odličen za dom brez toksinov; to pomeni, da je brez strupenih snovi in z njim varujemo okolje; izdelan je na bazi koruze. Za eno pranje ga porabimo 1 veliko jedilno žlico. Eno embalažo imamo za 64 pranj. Ima nežne sestavine in zaradi olja Onguard razkuževalni učinek. Veliko punc ga uporablja tudi za pranje pralnih plenic.

detergent

Ko dam oprano perilo v sušilec, dodam zraven še Doterrine bombažne kroglice za sušilca v katere kapnem olje Sivke. Mehčalec je nekaj, česar NE potrebujete. Kakšno funkcijo imajo? Perilo je prej suho, manj zmečkano in NARAVNO odišavljeno. Tako tudi tu privarčujemo. Še posebej hvaležno pa nam je okolje.

ČISTILO ONGUARD ZA VSE POVRŠINE

ONGUARD je mešanica za podporo imunskemu sistemu – uničuje bakterije, mikrobe, viruse, plesen. V mešanici so olja divje pomaranče, klinčkov, cimeta, evkalipta in rožmarina. Je topla mešanica olj in nas lahko tudi prijetno pogreje pozimi.

ONGUARD UNIVERZALNO ČISTILO (koncentrat) za pomivanje – je biorazgradljiv čistilni detergent, ki ga lahko uporabljamo v kuhinji namesto detergenta ali pa za pomivanje po tleh. Le primerno ga moramo razredčiti.

čišč 3

Slika, ki super ponazori za kako dolgo imamo OnGuard univerzalno čistilo (koncentrat). Z njim se čisti popolnoma vse, od kuhinje, kopalnice, pa do parketa in kamna. Redčenje: Na sami embalaži piše, da je v 10 l vedro dovolj 1-2 žlici.

čišč 2

Na spodnji sliki vidimo tudi učinke. Torej za naš dom in varovanje narave: Onguard čistilo.

čišč 1

TABLETE ZA ČIŠČENJE WC-ja

Naša Janja Huško rada ustvarja doma. Tudi zato jo imamo vsi radi. Hvala za vse tvoje recepte. Tablete sem preizkusila in so naravnost fantastične. Narava nam bo hvaležna. Zelo priporočam.

Recept za naravne tablete, ki osvežijo in na hitro očistijo stranišče (med enim in drugim mesečnim čiščenjem):

tablete 1
1. Potrebujemo sodo bikarbono, citronsko kislino, mešanico eteričnih olj Purify (izredno dober učinek osveževanja, odstranjevanja neprijetnih vonjav tudi preprečevanje nastanka plesni, bakterij, ipd.), katera vsebuje tudi limono in limeto, ki sta znani po tem, da odstranjujeta maščobo in različne madeže. Obstajata različni verziji recepta: z dodatkom čistila (lahko tudi DoTERRINEGA – cleaning concentrate ali detergent za pomivanje posode).
2. Kavno skodelico napolnimo s sodo bikarbono (1 skodelico). Stresemo jo v večjo posodico.
3. Kavno skodelico do polovice napolnimo z citronsko kislino. Stresemo jo v večjo posodico k sodi bikarboni.
4. V posodico, kjer imamo pripravljeno sodo bikarbono in citronsko kislino, nakapljamo 30 kapljic mešanice eteričnega olja Purify.
5. V mešanico dodamo 1 1/2 jedilne žlice detergenta za pomivanje posode (ali DoTERRIN cleaning concentrate, če ga imate, jaz ga nimam).
6. Vse sestavine počasi premešamo, da nastane lahka penica/pasta, s katero napolnimo modelček za led ali praline ali kaj podobnega (lahko tudi napolnite papirnate modelčke za muffine-) ). Modelčke napolnimo le do 1/3, ker pasta oziroma masa zelo naraste. Tablete sušimo vsaj 4 ure, da se popolnoma strdijo, med tem časom narašča volumen, zato je potrebno vsake toliko časa maso potlačiti nazaj v modelček.

tablete 2

Uporaba: jaz 1x na teden vržem 1 tableto v straniščno školjko, da se le-ta raztopi ter notranjost wc-ja podrgnem s straniščno metlico. Po želji lahko seveda to storite večkrat.
(Avtorica: Janja Huško)

Za testerje mi pišite.

Če želite predstavitev, potem vam Doterro z veseljem predstavim. Če želite kakšen tester, pa se mi prosim javite.

Če že imaš Doterrin prvi stik, se obrnite nanj. Smo del družine, kjer je prvi stik z Doterro pomemben.

Lepo vabljeni k spremljanju dnevnika: Natašin dišeči kotiček. Najdete me tudi na Instangramu: natasindisecikoticek

Za več info: 041 892 118 ali natasa.frank1@gmail.com

Lepo vikend,

Nataša

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s