Dobrota je sirota

Star slovenski pregovor pravi: ‘Dobrota je sirota!’ Pa je res tako?! Ko pa hkrati slišimo: ‘Dobro se vrača z dobrim!’?!

V današnjem tempu življenja se premalokrat ustavimo, zadihamo in pogledamo okoli sebe. Pa če to vendarle storimo, kaj vidimo?! Hišo, drevo, sosedovega kužka, deklico s čopki, starko s palico in možaka s kravato … Ampak ali vidimo, da v tisti hiši ni toplega radiatorja, da se drevo suši, da sosedov kužek šepa, da ima deklica s čopki prekratko bundo, da gre starka s palico že tretjič iz trgovine in da možak s kravato danes zadnjič nosi kravato?!

Tudi če vse to opazimo, sami ne moremo spremeniti sveta, lahko pa pomagamo. Naša dužina ob treh malih otrocih težko da velike zneske za dobrodelnost, drva potrebuje tudi naša peč, večje bunde potrebujejo tudi naši otroci, nove službe možaku s kravato ne moremo dati. Lahko pa pomagamo posaditi novo drevo, lahko kužeka pobožamo in starki pomagamo nesti stvari iz trgovine.

Lahko damo svoj kamen dobrodelnosti tudi drugače, vsak po svojih zmožnostih.

V okviru našega vrtca smo za dobrodelno akcijo Božiček za en dan prispevali ‘darila’ v skupno zbirno škatlo za obdarovanje.

Z nakupom otroških izdelkov na stojnici pred vrtcem pa bomo podprli Sklad Vesele nogice. S tem bova najine otroke skupaj z vzgojiteljicami aktivno vključila v sodelovanje.

V našem supermarketu so bili v soboto locirani predstavniki Rdečega križa, ki so zbirali živila za projekt Sosed sosedu. S hčero sva v ta namen darovali nekaj živil.

Ker je vsak evro pomemben, za nekatere je le-ta zadnji do miljona, za nekatere pa kos kruha, smo tudi Mami blogerke stopile skupaj v projektu Prazniki za vse.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje in projektom Botrstvo v Sloveniji je bilo izbranih nekaj družin, katerim se bo v sodelovanju s podjetji pomagalo vsaj do najnujnejših potrebščin, s katerimi bodo njihovi prazniki lepši.

Kako pomagaš ti?!

Pomagaš lahko tudi s poslanim SMS-sporočilom BOTER5 na številko 1919 in darovali boste 5 EUR za doživetja Čarobne zime.

Jaz sem že poslala pa ti?!

Za lepši jutri, Emanuela.

2 razmišljanji o “Dobrota je sirota

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s