V pričakovanju božiča

Zgodnji jesenski večeri in mrzlo vreme nas preženeta v stanovanje, kjer se trudimo na čimboljši način preživeti skupne urice. Poleg običajnih stvari, se v prednovoletnem času lotimo tudi božično obarvanih aktivnosti. Seveda smo čisto običajna družina, otroci imajo samo petnajst minut pozornosti, mami mora imeti oči in roke na petih straneh, oči pa bolj ali majn sodeluje, a vendar nam nekako uspe. Vsako leto.

Izdelovanje voščilnic

Od kar smo družina izdelujemo voščilnice. Naše voščilnice so plod mojih idej, ki se kosajo z otroško domišljijo, otroškim ustvarjanjem in spretnosti njihovih malih prstkov. Izdelovanje voščilnic pri nas traja kar nekaj časa. Razlog je predvsem v tem, da ne naredimo vsega na en dan. Vsak dan kaj prilepimo, dopišemo, odrežemo in VEDNO zadnji trenutek odnesemo na pošto.

Letos smo se lotili izdelave že sredi novembra. Najprej sva si z najstarejšo hčerko ogledali možne voščilnice na spletu in izbrali najbolj všečno, ki jo po svoje dopolnjujemo. Za ta Božič bomo pošiljali smrečice.

Izdelovanje adventnega koledarja

Tulčke od straniščnega papirja nam je očka zlepil v smrekico. Mi pa smo jo pobarvali z vodenkami, prilepili ‘sneg’, izrezali kroge, ki jih je hči prilepila na tulčke ter zapisala številke od 1 do 24. Sama sem smrečico nato napolnila s sladkarijami, čokoladicami in raznimi ugankami, namigi, pobarvankami, manjšimi igračkami in božičnimi gatkami.

4 svečke in kamenčki

Naš adventni ‘venček’ je vsako leto malo drugačen, poseben. Lani je bil morski, letos s pobarvanimi kamenčki, ki sta jih barvala med deževnimi uricami tekom celega leta.

Božično slikanje

‘Sneg’ smo našli v solni sobi, kjer smo se še nadihali in predihali ter si na toplem pričarali božično vzdušje.

Prijetne praznike, Emanuela

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s