Sekunda, ki bi bila lahko usodna

Večina od nas je navadnih smrtnikov z navadnimi avtomobili, družinskimi, limuzinami, karavani, enoprostorci,… Sanje, o športnih bleščečih zverinah, so se umaknile napisom na avtu, s katerimi želimo soudeležence v prometu opozoriti, da prevažamo naše leglo zverinic, ki spijo, kričijo ali (redko) mirno spremljajo promet.

Danes je bil zame čisto navaden dan, mini je imela pregled na pediatrični kliniki, pot v Ljubljano pa sem izkoristila še za nakup jesenske obutve za mojo najstarejšo hči. Imele smo lep ženski izlet. Seveda smo se dobile še s prijatelji v Tivoliju in izkoristile sončen dan.

Vem! Petki popoldan, Ljubljana in primorska avtocesta so tema, zato grem vedno na pot pripravljena (pijača, hrana,…). Običajno počasno vožnjo sva si s hčerko popestrili s pogovorom o njenem izletu v Gusarsko deželo, ki so ga imeli z vrtcem, mini pa je spala.

Na razcepu Kozarje sem za tovornjakom zavila na priključek za Primorsko avtocesto. Avto za menoj je zapeljal vzporedno z menoj in preprečeval voznikom za nami, da bi nas na pasu za zoževanje prehitevali. Vozniku temnega BMWja za menoj je prekipelo in me je (ki sem normalno vozila po voznem pasu) prehitel po odstavnem pasu, po moji desni, čez polno črto. Pri ‘priključevanju’ pred mene me je oplazil po desni strani in pobegnil. Izkušnja iz prejšnje nesreče, ko me je zgrabila panika, sem tokrat stvarno in brez konca ponavljala njegovo registrsko tablico.

Me smo brez poškodb, punci niti nista zaznali dogajanja. Poškodba našega avtomobila je neznatna, obdrsan je le blatnik. Princip pa je močnejši.

Govorimo o objestnem vozniku, ki je mamo z dvema otrokoma v avtu spravil v nevarnost. Govorimo o človeku, ki se je za pičlih nekaj sekund, ki jih je pridobil, ogrozil svoje življenje. Govorimo o vozniku, ki je naredil kar nekaj prekrškov (povzročitev splošne nevarnosti, pobeg, prehitevanje po desni, vožnja čez polno črto, prometna nesreča,…).

Lastnika avtomobila so že odkrili, postopek je že v teku ali mu bo izkušnja naredila kakšen klik v glavi pa težko vrejamem.

Zmaga izjava dveh top policajev, ki sta prišla narediti zapisnik: Luba Gela!

Emanuela

One thought on “Sekunda, ki bi bila lahko usodna

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s