133.dan

Sobota.

Moji dami sta imeli danes lepotni spanec, ki pa bi bolj koristil meni kot njima. Za aktivno jutro je poskrbel moj skorajšnji dveletnik, s katerim sva pripravljala vsak svoje kosilo.

Na vrtu smo nabrali ribez, ki ga dajem v skrinjo, da bom po dopustu skuhala sirup. Posladkali smo se še z malinami in jagodami ter pobegnili v stanovanje pred najhujšo pripeko.

Kosilo:

– babičina krompirjeva juha* in 

– maline ter jagode.

* Babičina krompirjeva juha: V bistvu ne vem, kako bi se prav reklo, morda krompirjeva juha z močnikom?! Ne vem, a moja stara mama je to župco naredila tako dobro, da sem jedla in jedla. Moja ni tako dobra 😉. Takole sem jo naredila: krompir sem olupila in narezala na rezine (količina takšna kot jo ponavadi pojemo za prilogo) ter skuhala v slani vodi. V drugi posodi sem v moko vbila 1 jajce in s prsti ‘drobila’ in dodaja moko, dokler nisem dobila manjše ‘drobljence’, ki sem jih prepražila na ocvirkih. Ko so bili rahlo zapečeni, sem dodala nasekljan česen in vse vsula v krompir in pokuhala. Začinila sem s soljo in domačo sušeno zelenjavo.

Uvajanje GH (53.dan):

– kosilo: krompir in rdeča pesa z oljčnim oljem.

– malica: pretlačen kompot iz jabolka ter češenj. 

Pridruži se na FBju: SamoMama

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s