Kaj boste za pusta?!

Kaj boste za pusta?!

To nadležno vprašanje.

Ne, ne bomo tematska družina.

Ne, tudi letos ne bom šivala kostumov.

Da, moji otroci bodo kljub temu veselo pustovali.

Zgodnji pust

Kmalu po novem letu sem se zavedala, da bo že čez en mesec pust?! Pobrskam po škatlah. Aha. Kostim za sina imam! Juhuhu. Letos bo dinozaver. Morda še naslednje leto. Morda pri dobrih treh letih še ne bo imel pretiranih želja.

Najmlajša bo … Verjetno ne bo nič.

Ustavi se pri najstarejši. Mirno jo vprašam, kaj bi bila rada za maškare. Po kratkem premisleku izstreli: “Princeska!”. Čez nekaj časa jo ponovno vprašam, saj veste pri šestih letih je že lahko problem. Odgovor je bil isti. Vzamem v roke tablico in naročim obleko, prvo, ki je bila do tal, princeskasta, roza in normalne cene. V sobo je stopil Matej. Prijazno sem ga obvestila, da je ravnokar naročil kostum za pusta. Se mu nasmehnem in zaprem aplikacijo. Zvito.

Rešitve

V glavi sem imela rešitve, kako bom rešila pust, če obleka ne bo prišla pravočasno.

  1. Šivanje. Zelo rada šivam, ampak kdaj?! Vedno, ko si pripravim vse za šivanje, me kdo ali kaj zmoti. Za neki velik projekt bi res mogla stisniti vse moči.
  2. Nakup. Moramo priznati, da so pri nas stvari precenjene. Zadnjič sem v trgovini videla identični komplet za metuljčico, ki sem ga lani naročila iz Kitajske, dvakrat dražji. Lepa obleka za princesko bi bila že pravo bogastvo.
  3. Praznjenje zalog. Zelo verjetno bi v tisti škatli na omari našli kaj za rešit pust. Morda bi bila še eno leto metuljčica, Annina obleka bi ji bila premajhna, Elzina prevelika. Nekaj bi že skombinirale.

A pozvonil je poštar … pa je prišla obleka. Čudovita. Komaj čakam veselje v očeh.

pust 2018
Princeska in dinozaver (Pust, 2018).

Lepo pustovanje, Emanuela!

 

 

2 razmišljanji o “Kaj boste za pusta?!

Komentiraj