40.dan

Četrtek.

Po zajtrku (mlečni pšenični zdrob) in malici (pečene banane*) smo šli na vrt nabrati, za letos, še zadnji regrat in pogledat vlak na železniško postajo.

Hana si je za kosilo zaželela Frozen juho. Ahhh Tako da smo imeli danes juho ‘iz vrečke’. Sta jo oba pojedla dva polna krožnika. Tudi pri pripravi kosila mi je pomagala Hana, tako da je šlo res hitreje. 😉 Medtem ko so moji sončki počivali, najmlajša dva v deželi sanj, največja v svetu risank, sem zamesila še kruh. Danes sem dala eno veliko (3 dl) skodelico bele moke, eno veliko skodelico polnozrnate moke ter pest mešanice semen. 


Kosilo:

– zmrzjena juha (juha iz vrečke Frozen),

– tortilije z mletim mesom in zelenjavo* ter

– regrat z jajčki.

* Pečene banane: Na maslu (ali kateri drugi maščobi) sem popekla narezane banane (najboljše so prezorjene). Na koncu se doda malo medu. Postreže pa s stepeno smetano ali sladoledom.

* Tortilije z mletim mesom in zelenjavo: Na poru sem prepražila en nariban korenček in mleto mešano meso, proti koncu sem dodala še domačo paradižnikovo omako, vloženo mešano zelenjavo in rdeč fižol, začinila s soljo, sladko rdečo papriko, sušeno domačo zelenjavo in petršiljem, ter vse skupaj prevrela. ‘Omako’ sem naložila na tortilije in jih zapekla na 180° dobre pol ure. Proti koncu sem posula še nariban sir.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s