28.dan

Sobota. 

Gregorjeva sobota. Gregorjev sejem v Logatcu in kosilo v logaški gostilni. Mami na off, bi se reklo. Seveda sem zjutraj na hitro spekla ‘jagodne mafine’*, da so/smo otroci po poti imeli kaj za mleti. Starejšo hči je oči zjutraj peljal na plavalni tečaj, tako da mi je pri pripravi pomagal sine in njegov traktor.

Vreme je bilo čudovito, tako da smo uživali v toplem, rahlo vetrovnem vremenu in gužvi. Sejem je definitivno uspel. Na sejem so prišli naši prijatelji, tako da so otroci noreli. 😂😉 Še posebno v njihovi napihljivi deželi s tremi napihljivimi igrali.

Na kosilo smo šli v znano logaško gostilno, kjer je bila precejšna gneča, zato smo tudi malo dlje čakali na mizo in moji ocvrti lignji niso bili njihovi najboljši. Moj je užival v mešanem mesu na žaru. Pice pa so bile odlične.

*’Jagodni mafini’: 3 jajca in skodelico sladkorja sem penasto zmešala, nato sem dodala sol, rum, 2 skodelici temne moke, 1/2 skodelice olja, žličko vinskega kamna ter pol skodelice riževega napitka. Vse skupaj sem fino zmešala. V srajčke za mafine sem dala žlico mase, nato žličko domače jagodne marmelade in povrhu še žlico mase. Pekla sem 35 minut na 160°. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s